Afbeelding
Beeld: PR

Leerlingen WdZ-school maken ruimtereis

Algemeen

Na wekenlang als bemanning klassikaal te zijn voorbereid op een ruimtereis en gaandeweg steeds meer ontdekt te hebben over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek, was het vrijdag 29 oktober eindelijk zover.

Na de astronautentraining succesvol te hebben afgerond en het examen te hebben behaald, kregen de groepen 7 van de Willem de Zwijgerschool bezoek van de SpaceBuzz. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Astronaut André Kuipers is ambassadeur van de SpaceBuzz. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van het programma en vertelt erover in de hele wereld. Toen André de ervaring voor het eerst onderging, was zijn reactie: “Fantastisch! Het was echt net alsof ik weer even terug was in de ruimte!”

Aan boord reisden leerlingen van de Willem de Zwijgerschool met commandant André Kuipers mee naar de ruimte. Daar ervaarden ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zagen de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal.

Eenmaal terug op ‘aarde’ werd teruggeblikt op de fantastische ruimtereis. En dat het belangrijk is om goed voor ‘onze’ aarde te zorgen, is één ding dat zeker is.

}