Afbeelding
Foto: Martijn Beekman

Bewoners Flakkeesestraat krijgen Gulden Klinker

Algemeen

In de Flakkeesestraat zetten bewoners zich in voor meer groen. Met succes! Zij wonnen hiermee een Gulden Klinker. Op donderdag 18 april legden zij de Gulden Klinker samen met Stadsdeelwethouder Saskia Bruines in de straat. Ook kregen de bewoners een bon van 1.000 euro om nieuw groen of gereedschap te kopen.

In de Flakkeesestraat zijn bewoners al jaren bezig met groen. “Wij zagen dat de gemeente bezig was in de wijk en dachten, dat moeten wij ook doen”, vertelt John, één van de initiatiefnemers. “De Community Builder van het stadsdeel hielp ons hierbij. Zij vertelde wat er allemaal kon en hoe.” Buur Marcel vult aan: “Wij zijn trots op onze straat en de inzet van andere mensen uit onze straat. Door samen het groen te onderhouden, is er ook meer contact.”

De straat kreeg meer groen door twaalf plantenbakken. Ook kwamen er plantjes in vier boomspiegels in de straat. De bewoners onderhouden het groen zelf. Als het nodig is, nemen zij contact op met het stadsdeel. Samen deden zij in 2022 groot onderhoud van het groen. Dit met nieuwe plantenbakken, gemaakt van oude wijnvaten, en nieuwe planten. Hierdoor staat het groen er voorlopig weer mooi bij.

Met het nieuwe groen wonnen de bewoners een Gulden Klinker. Hierbij hoort een waardebon van 1.000 euro. Meer weten over de Gulden Klinker en hoe je je hiervoor kunt aanmelden? Klik hier.

}