Afbeelding
Foto: PR

Eerste trouwerij op museumschip SCH-236 ‘Noordster’

Algemeen

Nadat vorige maand al bekend werd dat museumschip SCH-236 ‘Noordster’ door de gemeente Den Haag is aangesteld als officiële trouwlocatie, vond op vrijdag 19 april dan ook de eerste echte huwelijksvoltrekking plaats op de logger.

De Noordster was gepavoiseerd en er wapperde een nieuwe Scheveningse vlag in de mast. Ook binnen in het voormalige tonnenruim was alles op en top in orde voor de trouwerij en stond er in de ochtend al een heuse bruidstaart te wachten.

Gerco van Heemst en Corrie Schaap hadden ervoor gekozen om zich aan boord van de Noordster in de echt te laten verbinden door buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, Henk Grootveld.

Grootveld vertelde de familie en verdere aanwezigen in het kort meer over de geschiedenis van de Noordster en nam een ieder mee in wat de Nederlandse wet zoal vertelt over het huwelijk, zodat alles rechtsgeldig verliep. Omdat het huwelijk aan boord van het schip werd voltrokken, liet hij het echtpaar ook nog een heuse scheepsverklaring ondertekenen.

Na het officiële gedeelte, felicitaties en taart was er voor iedereen nog de gelegenheid om de SCH-236 te bekijken. Het bestuur en de vrijwilligers van de SCH-236 vinden het fantastisch dat het schip, naast educatieve doeleinden, ook voor huwelijken ingezet kan worden.

}