Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Duindorp Vreugdevuur heeft evenementenvergunning binnen

Algemeen Vreugdevuren

Duindorp Vreugdevuur heeft de evenementenvergunning voor aankomende jaarwisseling binnen. Dat heeft burgemeester Jan van Zanen de organisatoren maandag medegedeeld in een gesprek. Voor het vreugdevuur Scheveningen laat het definitieve besluit nog een week op zich wachten.

Eerder liet de burgemeester in het beleidskader jaarwisseling 2021/2022 aan de gemeenteraad al weten dat het college een positieve grondhouding heeft ten aanzien van de vreugdevuren. De organisaties van de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen hebben beide een aanvraag ingediend voor komende jaarwisseling. De verwachting is dat de vergunning voor Scheveningen later deze week volgt. Omdat de gemeenteraad recent heeft besloten dat strandpaviljoens deze winter mogen blijven staan, moet ook op dat punt aan de veiligheidseisen worden voldaan. Hierover gaat de burgemeester nog in gesprek met de organisatie van Vreugdevuur Scheveningen.

De vergunningen voldoen aan alle eisen, ook die van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in hun evaluatie zijn aangedragen. De veiligheid van omstanders en omwonenden mag niet in het geding komen. Dat betekent onder meer dat de vuren op Scheveningen en Duindorp maximaal 10 bij 10 bij10 meter mogen zijn. Beroep en bezwaar is tegen alle vergunningen mogelijk.

De aanvraag voor een vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet en de aanvraag voor een ontheffing op grond van de Wet milieubeheer voor de vuren op Scheveningen en Duindorp zullen door de Provincie Zuid-Holland respectievelijk het college worden beoordeeld. Ook tegen deze besluiten bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om bezwaar te maken.


}