Afbeelding
Foto: Nico Mos

Patrick Fieret, terug op het oude nest als bestuurslid

Sport

In een opmerkelijke terugkeer naar zijn voetbalroots, heeft Patrick Fieret (62) aangekondigd dat hij per 1 maart zal fungeren als nieuw bestuurslid bij SVV Scheveningen. De oud-speler, die van zijn 8ste tot zijn 26ste jaar bij de Scheveningse voetbalclub speelde, keert zo terug naar het oude nest waar hij zijn carrière begon.

Fieret, die tot zijn 40ste jaar selectievoetbal speelde en later een succesvolle carrière als trainer, heeft recentelijk zijn trainerschap afgesloten. Hij legt uit: “Na 20 jaar diverse clubs te hebben getraind en als laatste de korte tijd bij Naaldwijk, vond ik het wel mooi zo. Ik had en heb niet meer de ambitie om nog ergens hoofdtrainer te worden.”

Ondertussen keerde de Scheveninger, na bijna 30 jaar in het Westland te hebben gewoond, ook weer terug naar Scheveningen. “Het begon namelijk weer te kriebelen om op Scheveningen te gaan wonen. Ik zei toen tegen mijn vriendin, ze is een Westlandse, ‘ik weet niet wat jij gaat doen, maar ik ga terug’”, lacht Fieret. “Ze ging uiteindelijk gewoon mee hoor naar Scheveningen en heeft er geen spijt van.”

SVV
Terugblikkend op zijn periode als speler bij Scheveningen, herinnert Fieret zich: “Bij Scheveningen speelde ik tot mijn 26e jaar uiteindelijk in de 2e klas (zaterdag). Ik speelde toen nog samen met Ron Cramer, John Blok en ook nog Ron de Jager. Ik was destijds een speler voor in de as. Bij Scheveningen was ik een nummer tien, die de spitsen voedde.”
Na zijn vertrek naar het Westland en recente terugkeer naar Scheveningen, merkte Fieret dat hij niet kon ontsnappen aan de aantrekkingskracht van zijn oude club. “Nu ik er weer woon, kwam ik ook weer kijken bij Scheveningen en ontmoette een hoop oude bekenden. Je weet hoe het gaat, dan wordt er al gauw aan je getrokken. Mijn antwoord was steevast: ‘ik heb even nergens zin in en kom alleen maar naar het eerste team kijken en gezellig een biertje drinken’.”

Echter, toen Michel de Bruin, de nieuwe voorzitter, Fieret benaderde, veranderde zijn standpunt. “Hij zei tegen mij dat hij echt een voetbalman in het bestuur erbij wilde hebben. Na wat gesprekken heb ik besloten ja te zeggen. Voor Michel, maar ook voor de club, die ik nog steeds een warm hart toedraag.”

Fieret is per 1 maart de technisch verantwoordelijke in het bestuur en heeft een uitgebreid takenpakket onder zijn hoede. “Onder mij valt het eerste en tweede team, 0-23 team plus alle standaard jeugdteams van de bovenbouw. Het is nogal een pakket en er gaat zeker meer tijd in zitten dan ik vooraf heb ingeschat, maar dat vind ik niet erg.”

Met een nuchtere kijk op de toekomst benadrukt Fieret: “Nadat ik de komende maanden al de indrukken heb opgedaan, kan ik daarna mijn stempel erop drukken. Ik heb totaal niet de illusie dat ik een verandering binnen twee jaar kan bewerkstelligen. Dit heeft gewoonweg meer tijd nodig, maar Scheveningen zal er uiteindelijk beter van worden.”

Interview: Nico Mos

}