Afbeelding
Foto: PR

Tennis voor iedereen op het LTC De Metselaars openingstoernooi

Sport

Bij HLTC de Metselaars is iedereen welkom, dat is ook de boodschap tijdens het jaarlijkse openingstoernooi. Dit jaar is die op zaterdag 23 maart, alle Scheveningers zijn hierbij uitgenodigd om eens te komen kijken. “We starten met de jeugd en eindigen de dag met een presentatie van onze topteams”, vertelt medeorganisator Eric Haase. Samen met zijn zus Inga Haase en Saskia Broersma is hij verantwoordelijk voor de invulling van het openingstoernooi.

“Met onze topteams spelen we op zaterdag in de topklasse en op zondag in de hoofdklasse. Het doel is om dit jaar te promoveren naar de Eredivisie op zondag zodat we volgend jaar drie teams van zo’n 12 tot 15 jongens in de top hebben tennissen.” Haase heeft vroeger zelf ook op hoog niveau gespeeld. Al heeft hij het nooit zo ver geschopt als zijn broertje, Robin die nog steeds op topniveau speelt.

De Metselaars heeft meerdere toptennissers groot zien worden. Denk, naast Robin Haase, ook aan Richard Krajicek, Huub van Boeckel en Marcella Mesker. “Die laatste twee zijn zaterdag ook bij het openingstoernooi aanwezig, zij gaan de topteams presenteren.”

Gratis tennisclinics
Het openingstoernooi bestaat uit een aantal onderdelen. Beginnend in de ochtend met activiteiten voor de jeugd. Hier zijn ook beginners welkom, zo is er vanaf 11.00 uur een clinic voor kinderen. “Ook voor volwassenen organiseren we deze dag gratis clinics, dus het is de ideale gelegenheid om de sport een keer te proberen. Daarnaast is er een dubbeltoernooi en een open training van de topteams.”

De clinics voor volwassenen zijn om 13.30 uur, waarna er de rest van de dag dus allerlei tennis activiteiten worden georganiseerd om aan mee te doen of te kijken. Afsluitend kan er samen gegeten worden en sluit een DJ de dag af. Zo wil de club echt de deuren openen voor iedereen, Eric hoopt ook dat veel buurtgenoten even langskomen. “Sowieso lijkt het me mooi als we veel meer die buurtfunctie op ons kunnen nemen. Denk aan een daghap tegen een klein bedrag voor zowel leden als niet-leden. En we willen de buurt ook uitnodigen te komen kijken bij onze topwedstrijden, overigens is iedereen dan natuurlijk welkom te komen kijken.”

Oude tijden herleven
Op de vraag of De Metselaars meer een club of een vereniging is, is het even zoeken naar een antwoord. Want wat is nu eigenlijk het verschil? “Vorig jaar is er een nieuw bestuur geïnstalleerd, daar zit ik ook bij. We zijn met dit bestuur ook aan het kijken wat er anders kan, van daaruit hebben we het vrijwilligerswerk ingevoerd. Zo wordt er nu ook verwacht van de leden dat ze eens in de zoveel tijd een bardienst draaien. Het was wel even spannend hoe de reactie zou zijn van de leden, we zijn namelijk best een statige club. Maar het blijkt heel goed te werken, je krijgt ook meer begrip voor elkaar als je een drankje bestelt. In dat opzicht zijn we misschien wel meer een vereniging.”

Dit jaar bestaat De Metselaars 85 jaar, dat betekent dat er het komende seizoen meer activiteiten worden georganiseerd. Eric tipt al dat er meer open dagen komen waarop iedereen de sport een keer kan proberen en staat de maandelijkse pubquiz op de agenda: “Het is alsof oude tijden herleven met zo’n volle kantine. Daar willen we ook graag weer naartoe groeien de komende jaren.”

Tekst: Anke Haadsma

}