Afbeelding
Foto: PR

Jeugd maakt kennis met vier sporten op één dag

Sport

In de zomerperiode kunnen jeugdige sporters, tussen de 6 en 12 jaar, kennis maken met vier verschillende sporten tijdens de Sport Experience op het sportpark aan de Laan van Poot. Twee van de vier initiatiefnemers leggen het nieuwe concept uit dat plaatsvindt op 6 juni, 25 juni, 17 augustus en 4 september.

Marjolein Pronk exploiteert de padelbanen op het sportpark en Lisette Griep is mede-eigenaar van de Beachvolleybalclub 4Friends. Verder nemen ook handbalvereniging Hellas en badmintonschool Learn to Fly deel aan de Sport Experience. “We werken als sportclubs samen om deze sportdagen te organiseren voor de jeugd in de leeftijdscategorie 6 tot en met 12 jaar die nog niet aan een sport verbonden is en dat zijn er nog legio”, vertelt Marjolein. Lisette valt bij: “Daarom bieden we de kans om kennis te maken met vier verschillende sporten op één dag met elk een hele leuke training.” “We denken als ze eenmaal op zo’n dag geproefd hebben van een sport, met allemaal leeftijdsgenoten, de kans groot is dat ze die sport vaker willen doen. En dat hoeft niet per se een sport bij ons op het sportpark te zijn”, aldus Marjolein.

Voor de Sport Experience deze zomer is een programma bedacht van 11.00 tot 16.00 uur. “Zo is de jeugd de hele dag onder de pannen. De deelname is geheel gratis om de drempel zo laag mogelijk te maken. Een kind kan zich ook samen met een vriendje of vriendinnetje opgeven”, aldus Lisette.

Badminton wordt in de aangrenzende sporthal van Hellas gespeeld. De overige sporten kunnen gewoon in de buitenlucht beoefend worden. Lisette: “Het beachvolleybal spelen we tijdens de Sport Experience in aangepaste vorm. Er wordt op gras als ondergrond gespeeld, dus geen zand.”

De initiatiefnemers van de Sport Experience denken nog na om het concept verder te ontwikkelen voor andere leeftijdscategorieën. “Ditzelfde geldt voor de inhoud van de sportdagen. Dit is bijvoorbeeld de speciale Ball & Racket editie en we denken na over andere varianten.” Marjolein vervolgt: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen voldoende en gevarieerd bewegen. Voor hun gezondheid en voor hun motorische en sociale ontwikkeling. Daar zetten wij ons graag voor in.”

Aanmelden voor de Sport Experience op 6 juni, 25 juni, 17 augustus en 4 september kan via de website. Mochten de deelnemers aan de Sport Experience de smaak te pakken hebben gekregen dan kunnen ze daarna nog kiezen voor een gratis proefles badminton, handbal, beachvolleybal of padel.