Afbeelding
Beeld: Pronk Media

Meerdere winkels door politie gesloten vanwege onderzoek

Politie

De politie heeft dinsdag twee winkels op de Frederik Hendriklaan gesloten vanwege ondermijning. In een derde nog ongeopend pand aan de Noordboulevard is ook uitgebreid onderzoek gedaan door de politie. In totaal werden er op tien locaties in de regio doorzoekingen gedaan.

Alle locaties zijn verbonden aan het bedrijf Soulsistah. Dit bedrijf heeft naast een evenementenbureau ook een aantal interieur en decoratiewinkels. Daarnaast zou het vanaf volgende maand Soulsistah Beach openen in het paviljoen aan de Noordboulevard. Dit nieuwe concept zou horeca en entertainment op unieke wijze combineren in een exclusieve beachclub.

Onderzoek

De aanplakbiljetten die door de politie zijn opgehangen geven aan dat de betrokken panden gesloten zijn in verband met een ‘strafrechtelijk onderzoek naar ondermijning’. Rechercheurs hebben de woningen en bedrijfspanden uitgebreid doorzocht. Hierbij werd onder andere beslag gelegd op onroerend goed, administratie, voertuigen en luxe goederen. Er zijn drie verdachten aangehouden. De 30-jarige man uit Buggenum (Limburg), en twee vrouwen van 49 en 57 jaar uit Den Haag zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

Het onderzoek is nog in volle gang en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen het FinEC-team van de politie eenheid Den Haag, de districtsrecherche Den Haag West en het basisteam Scheveningen. Een FinEc-team is gespecialiseerd in financieel rechercheren en voert onderzoeken uit naar daders van witwassen en fraude.

Soulsistah Beach

Wat er nu gaat gebeuren met het paviljoen aan de Noordboulevard blijft de vraag. Het futuristische paviljoen werd oorspronkelijk gebouwd om het Hard Rock Café te huisvesten. Toen het pand bijna klaar was werd duidelijk dat deze organisatie zich terugtrok. Ruim een jaar geleden maakte wethouder Anne Mulder bekend dat er een nieuwe uitbater voor het pand was gevonden in Soulsistah. “Het is uniek, onderscheidend en trekt nieuw publiek naar Scheveningen door het jaar heen”, aldus de wethouder toentertijd.