Afbeelding
Beeld: PR

Burgemeester sluit garageboxen Zeesluisweg

Politie

In april van dit jaar werden meerdere doorzoekingen en aanhoudingen verricht tijdens een grote politieactie op Scheveningen. Dit vanwege een crimineel samenwerkingsverband dat internationaal handelde in verdovende middelen.

Er werden diverse doorzoekingen werden gedaan in woningen, bedrijfspanden en garageboxen op Scheveningen. Drie garageboxen aan de Zeesluisweg werden doorzocht, waarbij in twee garageboxen meerdere kilo’s harddrugs en een aantal (nep)wapens werd aangetroffen. Ook werd in de garagebox benodigdheden voor de productie van MDMA aangetroffen, een stof die gebruikt wordt voor het maken van xtc-pillen.

Het Openbaar Ministerie is een groot strafrechtelijk onderzoek opgestart en diverse arrestaties volgden. Het feit dat er grote hoeveelheden drugs en een drugslab zijn aangetroffen, zorgen voor gevaarlijke omstandigheden voor de omgeving, maar hebben ook een negatieve aantrekkingskracht op criminele activiteiten. Burgemeester Jan van Zanen, heeft daarop besloten om twee garageboxen voor drie maanden op grond van de Opiumwet te sluiten. Deze week is de tweede garagebox gesloten. Direct omwonenden hebben een brief ontvangen over deze maatregel.