Afbeelding
Foto: PdH

Kip zonder kop nieuw in de Keizerstraat

Ondernemend

Deze vrijdag opent Bas Vermeijden zijn kippentraiteur ‘Kip zonder kop’ aan de Keizerstraat 213. Hij heeft - na tien jaar zijn restaurant ‘De Dis’ in de Badhuisstraat gerund te hebben - zin in dit nieuwe avontuur. Vijf dagen per week kun je in zijn nieuwe zaak terecht voor verschillende kipgerechten, maar ook voor hele maaltijden.

Bij ‘Kip zonder Kop’ kun je van dinsdag tot en met zaterdag verschillende kipgerechten halen, zoals een hele gegrilde kip, kippenvleugeltjes en -poten. Bas: “Er zit op dit moment geen winkel in de wijk, waar je gegrilde kip kunt halen. Ruardy heeft hier jaren gezeten, maar die is weg. Dat gat wil ik graag opvullen. De kip die ik bereid is halal. Dat is kwalitatief beter, en geschikt voor een breder publiek.” 

Je kunt bij ‘Kip zonder Kop’ rond lunchtijd broodjes kip halen, maar je kunt er ook terecht voor maaltijden met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en groente, of een ovenschotel. “Je koopt hier gemak, je hoeft het alleen thuis op te warmen. Daarnaast wil ik elke dag een ander item aanbieden, zoals beenham of confit de canard. Ik bied goed eten voor een normale prijs.”

Bas is een bekend gezicht op Scheveningen. Tien jaar lang konden gasten in zijn restaurant De Dis genieten van de Frans-moderne keuken, en stond hij bekend om zijn vakmanschap en liefde voor eten. Die neemt hij mee in zijn nieuwe bedrijf. Bas: “Ik moest stoppen met De Dis door corona. Maar daarnaast is het nu een bewuste overweging om overdag te werken. Dat geeft rust. En ik had ook toen al plannen om naast het restaurant een traiteur te beginnen.” Bas vindt het leuk om zich in de Keizerstraat te vestigen. “Het is hier gezellig, iedereen kent elkaar hier. Ik hoop dat ik een aanwinst kan zijn voor de straat.”