Afbeelding
Foto: PR
Advertorial

Regie in eigen handen met Parkinson zorgpad

Ondernemend

Als Parkinson bij u of uw naaste wordt vastgesteld kan er veel op u afkomen. Door de uiteenlopende symptomen en het snel veranderende ziektebeeld kan het organiseren van zorg ingewikkeld worden. Het kan dan prettig zijn als iemand met u meedenkt over uw situatie. Om deze reden hebben wij bij Respect het Parkinson zorgpad opgezet. Tijdens het zorgpad gaat u samen met een of meer gespecialiseerde behandelaren opzoek naar juiste zorg voor u. Toegankelijke zorg waarbij u de regie heeft.

Intake, Behandeling, Nazorg 
Aan het begin van het zorgpad ontvangt u een vragenlijst over uw dagelijks leven en de klachten die u ervaart. Aan de hand hiervan volgt een intakegesprek. Met de vragenlijst en het intakegesprek brengen wij uw situatie, uw zorgbehoefte(n) en uw wensen in kaart. Op basis van deze informatie stelt het expertise team een persoonlijk zorgplan op en worden adviezen geformuleerd. U bespreekt het zorgplan en de adviezen samen met de regiebehandelaar die u zelf uitkiest. Vervolgens geeft u hier zelf een invulling aan. Een groot voordeel van het Parkinson zorgpad is dat de communicatie gedurende het zorgpad hoofdzakelijk via de regiebehandelaar verloopt. Zo kan er beter rekening gehouden worden met uw persoonlijke voorkeuren, zoals de hoeveelheid informatie die u wilt.  

Elk half jaar evalueert u samen met de regiebehandelaar uw situaties en uw wensen. Indien nodig kan het zorgplan worden aangepast. 

Ook als u geen behandelingen meer krijgt, blijven de halfjaarlijkse evaluaties met de regiebehandelaar doorgaan. Parkinson loopt bij iedereen verschillend en de zorg behoefte kan snel veranderen. Met de halfjaarlijkse evaluaties kunnen wij hier zo goed en zo snel mogelijk op inspelen.

Voor wie?
Het zorgpad is bedoeld voor thuiswonende mensen met Parkinson die onder behandeling zijn bij een eerstelijns zorgverlener. U kunt zich aanmelden met een verwijzing van uw zorgverlener.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met ons servicebureau via servicebureau@respectzorg.nl of telefoon: 070-3069170. Of bezoek de website.

}
Afbeelding
Sloopwerkzaamheden veegpost Vissershavenstraat gestart 23 feb, 11:00
Afbeelding
Scheveningse ondernemers stellen 25.000 tulpen beschikbaar voor bezoekers 22 feb, 13:00
Afbeelding
Balmuur Tholensestraat wordt weggehaald 21 feb, 14:00
Afbeelding
Luca Guariglia Duffy: Jong talent met ambities voor de toekomst bij SVC'08 21 feb, 10:00
Afbeelding
Jarige job zorgt voor drie extra bomen in Scheveningse Bosjes 20 feb, 18:00
Afbeelding
Bijna 300 reacties fietsvlonders Geuzen- en Statenkwartier 19 feb, 11:00