Afbeelding
Foto: KB

Weer touringcar vast in de Keizerstraat

Algemeen

Afgelopen weekend was het weer raak in de Keizerstraat. Een touringcar had zich vastgereden op de kruising met de Kolenwagenslag. Omwonenden zien het de afgelopen maanden steeds vaker gebeuren. “Het is een tijd rustig geweest, maar nu is het de afgelopen maand al minstens drie keer gebeurd.”

Nadat in april al een bus zich vastreed ter hoogte van de Kolenwagenslag en met behulp van omstanders en tig keer steken na enige tijd zijn weg weer kon vervolgen en een paar weken daarna een touringcar zich zich tegen het verkeer in vastreed op de Drogersdijk, was het afgelopen zondag weer raak. Een touringcar reed zich vast op de kruising van de Keizerstraat met de Kolenwagenslag en raakte daarbij ook nog een geparkeerde auto. De politie zag zich genoodzaakt om de Keizerstraat enige tijd af te sluiten om het schadegeval af te handelen en ruimte te creëren voor de touringcar om de draai naar de Kolenwagenslag te maken.

De vraag blijft bij omwonenden of de beroepschauffeurs blind hun navigatie volgen en daarbij het bord dat waarschuwt dat de Keizerstraat verboden terrein is voor voertuigen van twaalf meter en langer, over het hoofd zien. Of dat er misschien een nieuw verbodsbord moet komen die voertuigen langer dan bijvoorbeeld acht meter weert. “Het zomerseizoen is nu niet eens begonnen en met de komende omleidingen vanwege werkzaamheden in Scheveningen-dorp vrezen we dat het de komende maanden steeds meer gaan zien dat die te grote wagens de Keizerstraat inrijden, met alle gevolgen van dien.”

}