Afbeelding
Beeld: PR

Oranjewiel, nieuw aan de haven van Scheveningen

Ondernemend

Sinds vorige week is er aan de Dr. Lelykade 192 (direct naast Christmas Village Scheveningen) een nieuwe tijdelijke winkel geopend. De bijzondere pop-up store Oranjewiel heeft eigenlijk maar één product en dat is een oerdegelijke ‘hufterproof’ stadsfiets met opvallende oranje velgen.

De 18-jarige Oscar Klompmaker is degene die de dienst uitmaakt in de winkel. Zijn vader Jeroen heeft al jaren een computerwinkel in Scheveningen, eerst in de Badhuisstraat, daarna op de Frederik Hendriklaan en nu in de Valeriusstraat. Op dit moment wordt de computerwinkel nTERRA Computers gerund door Sebastiaan Quist, de compagnon van Jeroen. Zelf houdt Jeroen zich voornamelijk bezig met IT oplossingen voor bedrijven in de regio.

Omdat Oscar niet zo goed wist wat hij wilde doen na zijn MBO-opleiding en omdat zijn vader bij toeval tegen een partij gebruikte verhuurfietsen aan liep, is er nu dus een ‘pop-up bedrijf’, waar Oscar kan proeven hoe het is om zelfstandig ondernemer te zijn. Hij geeft aan dat het zijn doel is om in korte tijd zoveel mogelijk Oranjewiel fietsen in het straatbeeld van Scheveningen en omstreken te krijgen.

Terug naar het product. De oerdegelijke stadsfietsen zijn voormalige verhuurfietsen en zoals gezegd robuust en hufterproof. De voornaamste eigenschappen zijn: lichtgewicht (25 kg), ingebouwde verlichting en bel, banden zonder lucht, opvallende oranje velgen en een oranje transportmandje met zonnepaneel voorop. De fietsen kunnen worden gezien als ideale puberfiets, bierfiets of strandfiets. De gebruikte stadsfietsen worden door Oscar en zijn collega’s compleet nagekeken voor verkoop. Er is een variant zonder versnelling en een variant met drie versnellingen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om de fietsen te laten voorzien van een slot. Voor de eindgebruiker zijn de fietsen per stuk verkrijgbaar in de winkel aan de haven. Voor scholen, verenigingen, hotels en andere bedrijven zijn de fietsen in verschillende aantallen voor een mooie prijs beschikbaar. Tot slot zijn er ook mogelijkheden om de fietsen direct te laten voorzien van een eigen branding door middel van stickers.