Afbeelding
Beeld: PR

Oriënture: “De gerechten die wij serveren, vind je nergens anders”

Ondernemend

In de Keizerstraat is Zuid-Koreaans restaurant ‘Oriënture’ geopend. De Zuid-Koreaanse keuken staat bekend om een explosie van smaken. Simeng Fu, manager van het restaurant: “Het is een variant van chinees eten, maar heeft zich de afgelopen 1000 jaar ontwikkeld tot een eigen Koreaanse smaak, gebaseerd op de kruiden van het land.”

Het eten in Zuid-Korea barst van de smaken. De hoofdingrediënten zijn Aziatisch met veel knoflook, gember, zeewier, chilipepers en vissaus. Simeng Fu: “De manier van bereiden bepaalt de smaak van de gerechten. De verschillende sauzen zijn daarbij belangrijk. Uitgangspunt daarbij is dat de gerechten minder vet en minder zout zijn. Ook gebruiken we een lichtere meelsoort voor de tempura. Gezond eten vinden we belangrijk. We hebben alle calorieën van onze gerechten berekend, en die vind je terug op het menu. Het percentage vet en suiker staan er ook bij.”

Bij Oriënture vind je gerechten met kip, varkensvlees, garnalen, rundvlees en eend. Maar er zijn ook verschillende vegetarische gerechten. Simeng Fu: “De gerechten die wij serveren, vind je nergens anders. We hebben ook poke bowls op het menu staan en ‘Bubbletea’. Dat is een Aziatische thee met melk en toppings. Dat zijn balletjes waar sap in zit en die knappen in je mond.”

Oriënture is op dinsdag gesloten, maar verder alle dagen geopend van 12.00 tot en met 21.00 uur. Je kunt de gerechten ook thuis laten bezorgen. Dat kan via thuisbezorgd.nl of via de eigen website. Simeng Fu: “Als je via onze eigen website bestelt, is het goedkoper. Daar staan ook onze acties op, dus we raden onze klanten aan om daar te kijken.