Afbeelding
Foto: PR

Leerlingen Oranjeschool maken kennis met maritiem erfgoed

Algemeen

Dinsdag 23 april hebben de leerlingen van groep drie van de Oranjeschool een bijzonder museumbezoek gebracht aan de SCH-236 ‘Noordster’. 

Dit bezoek is niet alleen een primeur voor de SCH-236, omdat het de eerste keer is dat er een rondleiding wordt georganiseerd speciaal voor kinderen, maar ook omdat het bezoek volledig is voorbereid door drie stagiaires van Maris Statenkwartier: Shany, Gloria en Dunia.

Onder begeleiding van Mink Kuijt en Ben Spaans, vrijwilligers van de museumlogger, hebben de leerlingen van de afdeling Media, Vormgeving en ICT (MDI) van Maris Statenkwartier de uitdaging gekregen om een boeiende en begrijpelijke presentatie te maken voor de jonge doelgroep. Daarnaast hebben zij een ‘kinderflyer’ ontworpen met eenvoudige tekst om de informatie toegankelijk te maken voor de basisschoolleerlingen. Als kers op de taart hebben zij het bezoek ook vastgelegd op video.

Het bezoek aan de SCH-236 ‘Noordster’ was een groot succes. Het bood de leerlingen van de Oranjeschool een unieke kans om kennis te maken met het Schevenings erfgoed en de rijke geschiedenis van de visserij. Daarnaast was deze samenwerking voor zowel de leerlingen van de Oranjeschool als voor de stagiaires van Maris Statenkwartier een onvergetelijke en educatieve ervaring.

}