Afbeelding
Foto: PR

Herinneringen ophalen tijdens jaren ‘60-reünie

Algemeen

Afgelopen vrijdag herleefden oude tijden weer een beetje tijdens een reünie geïnitieerd door Hans Grijzen. Eind januari plaatste Hans een oproep in De Scheveninger om in contact te komen met Scheveningers die goede herinneringen hebben aan de dansavonden die door het jongerenwerk in de jaren ‘60 werden georganiseerd.

Onder leiding van jongerenwerker Cees Vrolijk werd in de jaren ’60, eerst vanuit De Hinde bij de Ichtuskerk in de Duinkerksestraat en later vanuit jongerencentrum Balkengat, door YMCA Park en Duin in de eerste en tweede VCL dansavonden georganiseerd. Tijdens deze dansavonden traden onder andere The Tee Set, Robert Long met zijn band Unit Gloria, The Cats, Sandy Coast en de Q65 op. “Deze muzikanten trokken volle zalen, het aantal bezoekers was, op voorschift van de brandweer, gelimiteerd tot 500 personen”, weet Hans nog goed. Deze avonden werden mede georganiseerd door Peter Osenbrugge, Aad van Spronsen, Henny Ginder, Teun Ammeraal en andere Scheveningers.

Op de oproep kwamen veel reacties, daarom besloot Hans een reünie te organiseren om elkaar weer in levenden lijve te ontmoeten en om herinneringen op te halen. In het Kalhuis kwam de groep afgelopen vrijdag bij elkaar. “Een gezellige middag, dankzij iedereens aanwezigheid is de reünie een succes geworden.”

}