Afbeelding
Foto: PR

Walking Dinner Statenkwartier weer een groot succes

Algemeen

Het is inmiddels een bekende traditie in het Statenkwartier, het jaarlijkse Walking Dinner. Op zaterdag 23 maart vond alweer de dertiende editie plaats.

Het concept lijkt eenvoudig; wijkgenoten met culinaire ambities melden zich aan als kok en koken voor vier à acht wijkgenoten een driegangen maaltijd. De gasten krijgen een driegangen diner, elke gang bij een andere kok en ander adres. Ook voor deze dertiende keer was het weer een hele puzzel voor de organisatie om het allemaal voor elkaar te krijgen.

De bijeenkomst werd zoals gebruikelijk geopend in het Couvéehuis, waar onder het genot van een drankje het organisatiecomité de honderd gasten welkom heette en de planning uitdeelde. De gasten vertrokken gewapend met hun routebriefje, voor het voor-, hoofd- en nagerecht naar drie verschillende adressen in de wijk. Moeilijk ter been, geen kaas, schaal- en schelpdieren of vegetarisch, met alles was rekening gehouden. Veel nieuwe, maar ook vaste gasten, namen een kijkje bij ervaren en debuterende koks. De ideale manier om veel mensen uit de wijk te ontmoeten, gezellig bij te praten en te genieten van een heerlijk gerecht.

Onder het genot van een glaasje werd het evenement weer afgesloten in het Couvéehuis. Diverse winkeliers van ‘De Fred’ sponsorden het diner met een aantrekkelijke inkoopkorting voor de koks. Rebecca van Leeuwen bedankte namens het Wijkoverleg Statenkwartier de organisatie, de organisatoren bedankten de fantastische vrijwilligers van het Couvéehuis en koks voor de inzet.

Woonachtig in het Statenkwartier en enthousiast geworden over het Walking Dinner? Op 22 maart 2025 vindt de veertiende editie plaats!

}