IMG_2145
IMG_2145 Foto: PdH

Platina huwelijk voor Arie en Corrie Spaans

Algemeen

Op 3 maart jongstleden waren Arie Spaans en Corrie Spaans-den Heijer 70 jaar getrouwd. Afgelopen vrijdag werd dit heugelijke feit feestelijk gevierd en kwam burgemeester Jan van Zanen persoonlijk in woonzorgcentrum De Thuishaven zijn gelukwensen overbrengen aan het echtpaar.

Arie (90) en Corrie (91) zijn beiden opgegroeid in een Schevenings vissersgezin. Als jonge zeeman ontmoette Arie begin jaren ‘50, zijn aanstaande bruid in de Keizerstraat. Corrie was nettenboetster en hielp, als oudste dochter, haar moeder bij de zorg van haar broertjes en zusjes. Na een lange verkering- en verlovingstijd, gaven zij elkaar op 3 maart 1954 het ja-woord.

Zowel Arie en Corrie als hun vier kinderen zijn tot op de dag van vandaag woonachtig op Scheveningen. De zestien kleinkinderen en inmiddels bijna dertien achterkleinkinderen, wonen niet alleen op Scheveningen, maar verspreid over de wereld. Mede door internet is de familie hecht.

Na, maar ook tijdens hun werkzame leven, zette Arie en Corrie zich in als vrijwilligers in het kerk- en sociaalwerk, bij het Rode Kruis, in Muzee Scheveningen en natuurlijk bij Het Schevenings Toneel. In 2013 kregen zij daarvoor beiden de Stadspenning uitgereikt.

Dat Arie en Corrie hun 70-jarig huwelijk samen op hoge leeftijd in De Thuishaven hebben mogen vieren is bijzonder. De liefde en trouw tussen de twee is altijd de rode draad gebleven en mede de oorzaak van het platina-jubileum van hun huwelijk.

}