Afbeelding
Foto: Google Maps

Duurzame renovatie Blinkerd in zomervakantie

Algemeen

In de zomervakantie zal zwembad de Blinkerd worden gerenoveerd. Er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd zodat er straks warmte uit het riool kan worden gehaald. Daarom is het zwembad gesloten in de periode van zaterdag 8 juli tot en met zondag 20 augustus. 

Gedurende zes weken wordt sportcomplex de Blinkerd duurzaam gerenoveerd. Hierdoor kan straks (begin 2024) warmte vanuit het riool worden gebruikt om het sportcomplex te verwarmen. Het biedt de mogelijkheid om het gasverbruik met 100% terug te brengen. Dat betekent dat de accommodatie straks volledig aardgasvrij kan worden verwarmd. Hiermee wordt 170.000 m3 gas bespaard, dat kun je vergelijken met 170 woningen die van het gas af gaan.

De werkzaamheden vinden in de zomermaanden plaats, omdat er het hele jaar door zwemlessen worden gegeven in het zwembad. In de zomerperiode stoppen de lessen en ook de andere zwemsporten hebben dan een zomerstop. Daarom is er gekozen om juist in deze zes weken de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden uit te voeren.