Afbeelding
Foto: Fleur Beemster

Succesvolle bijeenkomst Geriatrisch Netwerk Scheveningen

Algemeen

Woensdag 24 mei vond de jaarlijkse bijeenkomst van het Geriatrisch Netwerk Scheveningen (GNS) in Muzee Scheveningen weer plaats.

Zo’n 70 professionals, die samenwerken om de Scheveningse ouderen optimale zorg en/of ondersteuning te bieden, waren aanwezig bij deze tiende bijeenkomst. Voorzitter Michael Beekink (huisarts) opende de bijeenkomst waarna Hans van Santen, huisarts en podcastmaker, sprak over zijn ervaringen met betrekking tot de ouderenzorg. Zijn kernboodschap luidde: focus je op de behoeften van de patiënt en hoe kun je hen faciliteren in plaats van nog meer zorg aan te bieden. Daarna kwamen vijf relevante thema’s aan bod die in kleine groepjes, bestaande uit professionals van diverse disciplines, werden besproken.

De bijeenkomst werd afgesloten met de uitreiking van de ‘Henk Boogaart wisselbokaal’, voor degene die zich heeft onderscheiden binnen het Geriatrisch Netwerk Scheveningen. Dit jaar is dat Bibiche Grooters, zij is sociaal psychiatrisch casemanager & verpleegkundige bij Parnassia. Bibiche werd onder andere geroemd om haar benaderbaarheid, proactiviteit en het feit dat zij met iedereen, wat het probleem ook is, op een respectvolle manier contact kan maken.