Afbeelding
Foto: Fleur Beemster

Overlast aangepakt tijdens grootschalige handhavingsactie

Algemeen

Woensdag 17 mei werd in het kader van het Actieplan Scheveningen weer en grote handhavingsactie gehouden op Scheveningen. Meerdere organisaties kwamen gezamenlijk in actie voor de veiligheid en leefbaarheid van de badplaats. Ze controleerden onder andere voertuigen, woningen en horecazaken.

Aan de Eerste Haven vond een grote verkeerscontrole plaats van auto’s, busjes, motoren en scooters. Motoragenten begeleidden de voertuigen naar collega’s die de controles uitvoerden. Zo’n 165 voertuigen werden gecontroleerd. Eén persoon werd aangehouden voor rijden onder invloed van drugs en de politie schreef 24 bekeuringen uit. Er werd ook een vuurwapen in beslag genomen, die na onderzoek nep bleek te zijn.

De politie heeft ook met een geluidsmeter gekeken of voertuigen de geluidsnorm overschreden. Acht bestuurders kregen een boete van 450 euro omdat de voertuigen te veel decibel produceerden. Ruim 60 scooters werden op de rollerbank gezet. Dertien bestuurders ontvingen een bekeuring voor uiteenlopende misstanden.

De Rijksbelastingdienst inde bijna 42.000 euro aan openstaande rekeningen en constateerde bij meerdere personen een openstaande schuld van in totaal 358.000 euro. Op negen auto’s is beslag gelegd en twee voertuigen zijn afgevoerd. De gemeentelijke belastingdienst heeft op zeven voertuigen beslag gelegd voor een openstaande schuld van 18.590 euro. Zes van deze voertuigen kregen een wielklem. De eigenaar van het zevende voertuig heeft direct zijn schuld betaald.

Verschillende teams van Handhavingsorganisatie waren ook deze keer weer betrokken bij de actie. Onder andere het horecateam, de bikers, het handhavingsteam, het scanteam, Mulderteam en de nautische boa’s. Ze spraken met bewoners en ondernemers, gaven adviezen en waarschuwingen, maar schreven ook diverse boetes uit.

Het scanteam van de Handhavingsorganisatie stuurt 151 automobilisten een naheffing voor het niet betalen van parkeergeld. Vijf voertuigen stonden foutgeparkeerd en kregen een bon.

Brandweer, Stedin, Politie, Douane, de Omgevingsdienst Haaglanden, de Handhavingsorganisatie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleerden horecazaken. Er werden meerdere misstanden geconstateerd. 

De Haagse Pandbrigade bezocht 24 woningen en constateerde meerdere misstanden, zoals veel te hoge huren, illegale kamerverhuur, energiefraude en een niet toegestane woningsplitsing. Bij veertien vergunde kamerverhuurders bleek het een en ander mis, zoals het ontbreken van brandblussers en rookmelders.

}