Afbeelding
Foto: JvC

Onverwachte vondst werkzaamheden Keizerstraat

Algemeen

Vrijdagmiddag werden werklieden tijdens hun werkzaamheden aan de riolering van de Keizerstraat verrast door een bijzondere vondst. Tijdens graafwerkzaamheden langs de muur rond de tuin van de Oude Kerk stuitten zij op menselijke resten.

Het was niet voor het eerst dat er tijdens de werkzaamheden menselijke resten aan het licht kwamen, maar volgens één van de werkers ging het dit keer om een meer compleet skelet. De werkzaamheden vinden plaats langs de buitenmuur van de tuin rond de Oude Kerk, waar vroeger ook mensen werden begraven. Het is daarom waarschijnlijk dat het gaat om iemand die ooit in de kerktuin te ruste werd gelegd. Nog niet eerder werd er aan de zijde van de winkelstraat zo dicht langs de kerk gegraven. Het kan daarom gaan om resten van meer dan honderden jaren oud. 

Om daar uitsluitsel over te krijgen zijn er direct archeologen ter plaatse gekomen om de resten schoon te maken en te onderzoeken. Zij nemen de overblijfselen mee om tot een nader oordeel te komen. Ondertussen zullen de werkzaamheden door de vondst mogelijk enige vertraging oplopen.