Afbeelding
Foto: Sandra Uittenbogaart

Landelijke Opschoondag afgetrapt in Statenkwartier

Algemeen

Afgelopen vrijdag kwamen tientallen inwoners en ondernemers van het Statenkwartier in actie tijdens de officiële kick-off van de Landelijke Opschoondag. Traditiegetrouw vindt de vrijdag vóór de Landelijke Opschoondag de officiële kick-off in een wijk in Nederland plaats. Dit jaar was er gekozen voor het Statenkwartier.

Initiatiefnemer Stichting Nederland Schoon ging samen met de buurtbewoners van diverse leeftijden en ondernemers van de Frederik Hendriklaan de omgeving opschonen. Met vuilniszakken, handschoenen en grijpers trokken jong en oud de wijk in om zoveel mogelijk zwerfafval op te rapen. Het startschot werd deze middag gegeven door Ingrid Goethart, directeur a.i. Nederland Schoon en wethouder Anne Mulder.

“Dagelijks zijn ruim 700 gemeentewerkers in Den Haag aan de slag om de stad schoon te houden”, vertelt wethouder Mulder. “Veel bewoners dragen ook dagelijks hun steentje bij aan een schone buurt. Zo zijn er ruim 1000 containeradoptanten en tientallen wijkambassadeurs actief in hun wijk. De wijkambassadeurs organiseren verschillende activiteiten om de wijk schoon te houden. En enthousiasmeren zo hun buren om mee te helpen.”