Afbeelding
Foto: Peter Snaterse

Dina (14) jongste gangmaker Lief en Leedstraten

Algemeen

Sinds Dina (14) zich heeft verbonden aan de Lief en Leedstraten, is de saamhorigheid in de Sleepnetstraat enorm gegroeid.

“De mensen groeten weer als ze elkaar tegenkomen in onze portiekflat”, vertelde Dina tijdens de verkiezing van Liefste Straat van Den Haag 2022. De Sleepnetstraat sleepte daar de tweede prijs in de wacht. Dina, met haar 14 jaar de jongste gangmaker van alle bijna 400 Lief en Leedstraten in Den Haag, was er zichtbaar blij mee. Zij kan de geldprijs van 250 euro besteden aan extra activiteiten met en voor de bewoners van de Scheveningse flat.

Zo’n 200 gangmakers, buren en samenwerkingspartners van Lief en Leedstraten in Den Haag mochten tijdens een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 17 maart in theater De Nieuwe Regentes stemmen op de vijf finalisten. De Guido Gezellestraat in Spoorwijk werd gekozen tot Liefste Straat van Den Haag. De nummers twee (Sleepnetstraat) en drie (Da Costastraat) kregen een straatcheque van respectievelijk 250 en 150 euro. 

Den Haag telt inmiddels bijna 400 Lief en Leedstraten. “Het is geweldig dat het aantal Lief en Leedstraten in Den Haag zo snel is gegroeid”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal. “Lief en Leedstraten zijn een aansprekend voorbeeld van hoe belangrijk burenhulp is. Het is geweldig om vanavond van gangmakers te horen hoe de saamhorigheid in hun straten dankzij Lief en Leed is gegroeid. Daar doen we het voor.”

Ook Lief en Leedstraat worden? Klik hier.

}