Opbouw strandtenten
Opbouw strandtenten Foto: Dick Teske

Strandseizoen 2023 weer van start gegaan

Algemeen

Er wordt hard gewerkt op het strand van Scheveningen. Vanaf 1 maart is het een komen en gaan van takelwagens, containers en groot materieel dat naar de kust wordt vervoerd. De strandtenten worden weer opgebouwd voor een nieuw seizoen, en de strandtenten die gedurende de winter mochten blijven staan, openen hun deuren weer.

Jaarlijks worden de stranden rond Scheveningen door miljoenen mensen bezocht. Niet alleen om te zonnebaden, te surfen en te zwemmen, maar ook voor een hapje en een drankje tijdens een mooie zonsondergang. Jaarlijks mogen de paviljoens vanaf 1 maart weer worden opgebouwd, en dat gaat in verbazend rap tempo.

Waar de stranden vorige week nog grotendeels leeg en verlaten waren, is het nu een bedrijvigheid van jewelste. Het zal dan ook niet lang duren voordat de paviljoens hun deuren weer kunnen openen voor publiek. Ook het weer heeft de afgelopen dagen meegezeten. Dat maakt zo’n dag hard werken aan de kust toch net even wat minder zwaar. Strandtenteigenaren staan dan ook te popelen om hun deuren weer te openen.

}