Afbeelding
Foto: Dick Teske

Vooraankondiging van de Vaartocht Oud-Vissers

Algemeen

Het is sinds 2004 vast pandoer dat voor de Scheveningse oud-vissers van 65 jaar en ouder elk jaar op de vrijdag voor Vlaggetjesdag een vaartocht wordt georganiseerd. Aangezien die feestelijke dag dit jaar valt op zaterdag 17 juni wordt er dus gevaren op vrijdag 16 juni.

De vaartocht langs de Scheveningse kust is een exclusieve aftrap van Vlaggetjesdag voor al de Scheveningse 65-plussers die zich in hun werkzame leven op zee bezighielden met de vangst en verwerking van haring en vis of aan de wal anderszins werkzaam waren in het Schevenings havenbedrijf.

Er zal ijs en weder dienende weer worden gevaren met de klassieke schepen Fortuna en Trip Tender, die rond 13.00 uur bij restaurant Het Gouden Kalf aan de Dr. Lelykade van de kant gaan. Terwijl de mannen buitengaats zijn, is er voor de ‘oud-vissersvrouwen’ een gezellige middag in Het Gouden Kalf met een boetsterlied en boetsterkwis.

De vaartocht en vrouwenmiddag worden georganiseerd door de Stichting Scheveningse Oud-Vissers & Visserij (SOVV). In de week van 16 mei aanstaande (week 20) wordt in De Scheveninger de aanmeldingsbon geplaatst waarmee men zich uiterlijk tot en met 30 mei kan aanmelden.

}