Afbeelding
Foto: PR

Startsein realisatie 89 woningen aan de Haven

Algemeen

Afgelopen week heeft Lisette Nijs, directeur projecten gemeente Den Haag, het officiële startsein gegeven voor de bouw van Zuidkade, bestaande uit 89 woningen aan de haven.

Op een unieke locatie, pal achter de duinen van het Zuiderstrand, werken MRP en bouwende projectontwikkelaar VORM aan de realisatie van de woningen. Het energiezuinige project met 75 appartementen en veertien herenhuizen maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling De Zuid op het voormalig Norfolkterrein. “Als gemeente zijn we enorm trots op de officiële start van deze nieuwe aanwinst voor de Scheveningse haven. En wij zijn blij dat straks bijna 90 huishoudens kunnen genieten van hun nieuwe woning aan de Scheveningen haven”, laat Lisette Nijs weten.

Het is de bedoeling dat de woningen een diversiteit aan doelgroepen bedienen. Van jonge gezinnen, tot empty nesters. Het plan beschikt tevens over een gemeenschappelijke groene binnentuin op de parkeergarage die er komt. Een beschut en rustig binnengebied, waar de veertien royale herenhuizen worden gerealiseerd. De woningen worden zo goed als energieneutraal opgeleverd, voorzien van hoogwaardige isolatie en installaties. Bodemwarmte in samenwerking met warmtepompen voorzien de woningen van de juiste temperatuur.

Gebiedsontwikkeling Zuidkade maakt onderdeel uit van gebiedsontwikkeling De Zuid, een ontwikkeling van VORM en MRP. Het totale plan omvat circa 400 woningen. Eerder zijn deelplannen Zuidduin, en Zuidhaven gerealiseerd. De opvolgende fasen Zuidzicht, Zuidbaai en Zuidhof maken de gebiedsontwikkeling compleet. De oplevering van Zuidkade staat gepland in het eerste kwartaal van 2025.