Afbeelding
Foto: PR

Gasvrij Scheveningen bekroond met het Groene Lintje

Algemeen

De winnaar van het Groene Lintje 2022 is Gasvrij Scheveningen. Dit prachtige bewonersinitiatief maakt Scheveningen duurzamer en verdient het om in het zonnetje gezet te worden. GroenLinks reikt elk jaar een Groen Lintje uit aan een initiatief of persoon die zich inzet om Den Haag duurzamer te maken.

Gasvrij Scheveningen is in het leven geroepen om de bewoners van Scheveningen te ondersteunen in het verduurzamen van de woningen in de wijk. Regelmatig organiseren zij bijeenkomsten, workshops of thema-avonden om nog meer Scheveningers op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen.

GroenLinks raadslid Vincent Thepass: “Gasvrij Scheveningen loopt voorop in het ondersteunen van bewoners om hun huis te verduurzamen. Als raadslid hoop ik in de komende jaren samen met Gasvrij Scheveningen en alle Scheveningers ook hier te werken aan een succesvolle energietransitie waar iedereen in kan meekomen.”

Het Groene Lintje werd in ontvangst genomen door de drijvende krachten achter Gasvrij Scheveningen: Hans, Dick en Bert. Zij helpen inwoners met inspiratie, informatie over bijvoorbeeld subsidie mogelijkheden en bewoners kunnen advies vragen aan energiecoaches.

Na de uitreiking gingen het raadslid en de vrijwilligers in gesprek over het werk van Gasvrij Scheveningen en de problemen waar zij tegenaan lopen. Scheveningen kent veel slecht geïsoleerde huizen en bewoners die de energierekening moeilijk kunnen betalen, maar toch is verduurzamen soms een ingewikkeld proces. Hans, Dick en Bert wezen op het belang van het weghalen van bureaucratische obstakels. Ook moet het belang van gedegen uitvoering, met oog voor de belevingswereld van bewoners, hoog op de prioriteitenlijst staan.