Afbeelding
Foto: JvC

Bijzonder record gevestigd op Scheveningse boulevard

Algemeen

De 32-jarige breakdancer Jeroen van der Linden uit Gorinchem vestigde afgelopen woensdag een bijzonder - officieus - wereldrecord op de Scheveningse boulevard. In een ‘turtlewalk’ legde hij maar liefst 750 meter af.

Vooraf was Jeroen vol goede moed en hoopte hij een kilometer op de boulevard af te leggen in zo’n anderhalf uur tijd. "De turtlewalk is eigenlijk met je ellebogen in je buik alleen op je handen over de grond ‘lopen’. Het is best wel zwaar en je maakt kleine stapjes", legt Jeroen de move uit. De breakdancer is geen onbekende met het vestigen van records. Eerder maakte hij al 25 kilometer lang radslagen, liep hij 5 kilometer in handstand en legde hij 20 kilometer al koprollend af.

Hij doet dit vooral om zijn eigen grenzen te verleggen. "Maar ook om andere mensen te laten dat je zoveel verder kunt komen, dan dat je vaak zelf denkt. Het is een beetje gek, het is een beetje raar. De meeste mensen zouden hier nooit aan beginnen, maar juist daarom doe ik het, om te laten zien wat we allemaal kunnen als mens zijnde", aldus Jeroen.

Een kilometer werd het net niet, maar Jeroen legde in de brandende zon maar liefst 750 meter af en deed daar zo’n twee uur over. Ook dit is een recordafstand voor de ‘turtlewalk’.