Afbeelding
Foto: SvT

Burgemeester feliciteert 100-jarige mevrouw Jol

Algemeen

Op maandag 18 juli was het groot feest in Huize Royal aan de Rusthoekstraat 38. Niet alleen werden er heerlijke poffertjes gebakken op het terras, was er volop taart en hingen er slingers ter ere van de 100ste verjaardag van mevrouw G. J. Jol-Knoester, maar ook burgemeester Jan van Zanen was van de partij om zijn felicitaties over te brengen. 

Ondanks de drukkende hitte was iedereen in opperbeste stemming, niet als laatste de jarige, die ietwat zenuwachtig de komst van de burgemeester tegemoet had gezien. Het was dan ook een bijzonder moment toen de burgemeester haar met een kus op de wang een grote bos bloemen overhandigde, die zij glunderend in ontvangst nam.

Het was al drie dagen feest voor mevrouw Jol-Knoester, liet de aanwezige familie weten. Dat de jarige, die in het midden van de kamer zat omringd door bossen bloemen en bonbons, een beetje schor was, mocht dan ook geen wonder heten.

Het geheim voor haar hoge leeftijd kon de jarige niet aan de burgemeester prijsgeven, liet zij glimlachend weten. Maar een tipje van de sluier kon zij wel oplichten: “Wat er ook gebeurt, eerst maar eens rustig ademhalen”, gaf zij burgemeester Van Zanen mee.