Afbeelding
Foto: Frank Jansen

Scheveningers verrast met Lintje door burgemeester Van Zanen

Algemeen

Ruim dertig mensen uit Den Haag werden dinsdagochtend verrast door burgemeester Jan van Zanen met een Koninklijke onderscheiding. Onder hen ook een aantal personen, die zich vol passie belangeloos inzetten voor activiteiten op Scheveningen.

Na twee corona-jaren vond de uitreiking dit jaar weer traditiegetrouw plaats in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout. Tijdens de ceremonie werden alle gedecoreerden persoonlijk toegesproken en gefeliciteerd door burgemeester Jan van Zanen.

Maar liefst vier vrijwilligers van YMCA Scheveningen werden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Karina Baarda, Marian de Graaf, Joke Tuit en Hans Tuit kregen allemaal dik verdiend de mooie onderscheiding overhandigd.

Ook de bekende theatermaker Henk van der Meijden, woonachtig op Scheveningen, werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding onder meer voor zijn werk voor Stichting Blijvend Applaus.

Verder werd ook Jan Bakker onderscheiden onder andere voor zijn werk als bestuurslid van de Meeuwen Makrelen Loop. Jonkvrouw mr. J.E.F.M Den Drijver-van Rijckevorsel werd onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau onder meer voor haar rollen binnen het bestuur van de Wijkvereniging Van Stolkpark.

Van de in totaal 35 gedecoreerden in Den Haag zijn vijftien mensen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, achttien tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

}