Afbeelding
Foto: De Scheveninger

SVV Scheveningen blikt terug op roerige twee weken

Algemeen

Op 20 september aanstaande speelt SVV Scheveningen tegen Ajax in het Cars Jeans Stadion. De wedstrijd wordt de bekroning van een zeer hectische tijd voor de club die begon op 26 augustus jongstleden. Met SVV-voorzitter Ron Kleijn blikken we terug op twee turbulente weken.

“Het is allemaal begonnen op 26 augustus met de trekking van de balletjes. We hadden die middag met 3-0 verloren tegen VVOG dus de stemming zat er niet bepaald in in Huize Kleijn”, weet Kleijn nog goed. “De televisie stond aan en SVV Scheveningen rolde er als derde balletje al uit bij de loting. Dan ga je toch even wat rechter overeind zitten en ben je benieuwd naar wie er als vierde uit komt rollen. Dat was Ajax! De telefoon stond meteen roodgloeiend.”

Kleijn wist al direct dat de loting organisatorisch een flinke kluif opleverde. “Maar op sportief gebied is zo’n loting natuurlijk geweldig! Eerlijk is eerlijk, elke amateurclub hoopt op een loting tegen Feyenoord of Ajax. Dat je tegen Ajax kan spelen is gewoon een sportief hoogtepunt.” Kleijn ging er eigenlijk gewoon vanuit dat de wedstrijd op Houtrust gespeeld kon worden. “We zijn meteen aan de slag gegaan om op organisatorisch gebied alle opties te bekijken. Waar laten we de toeschouwers, hoe gaat het met supporters van de tegenstander, kunnen we terecht op het Arie de Jagerveld, verlichting, veiligheid… allemaal dingen waar we aan moesten denken. Alle voorbereidingen hadden we getroffen: de benodigde lichtmasten worden geplaatst, er was een veiligheidsplan opgesteld, er zouden extra tribunes bijgeplaatst worden… dus wat ons betreft waren we er klaar voor.”

Toen kwam de veiligheidsdriehoek om de hoek kijken. “Zij betwijfelde of de veiligheid en openbare orde wel gewaarborgd kon worden. Het werd lang wikken en wegen. Als club willen we de wedstrijd natuurlijk graag thuis op Houtrust spelen, maar vanwege de bezwaren van de veiligheidsdriehoek hebben we ook gekeken naar locaties buiten de stad die konden dienen als alternatieve locatie. De burgemeester is zelfs nog persoonlijk langs geweest op Houtrust om de faciliteiten te bekijken. Maar uiteindelijk hebben de beleidsmedewerkers besloten dat de wedstrijd niet op Houtrust gespeeld mocht worden en is er besloten de wedstrijd te laten spelen in het ADO-stadion. Dat heeft als bijkomstigheid dat er geen Ajax-supporters bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn. En dat betreuren wij ten zeerste. Wij zien ook het liefste dat beide teams aangemoedigd worden door de eigen supporters.”

Kleijn is nu volop bezig om alles organisatorisch rond te krijgen om de wedstrijd in het ADO-stadion te laten plaatsvinden. “We gaan er alles aan doen om er een groot voetbalfeest van te maken in het Cars Jeans Stadion!” Het is bekend gemaakt dat er 3500 kaarten beschikbaar komen voor de wedstrijd tegen Ajax. Aanstaande donderdag is er vanaf 17.00 uur een speciale voorverkoop bij SVV Scheveningen voor deze wedstrijd. Deze voorverkoop is alléén voor leden van SVV Scheveningen en de lezers van De Scheveninger. Tegen inlevering van de bon uit de krant krijg je 2,50 euro korting op de reguliere kaartverkoop.

}