Afbeelding
Beeld: Piet Gispen

Koningin neemt fotoboek in ontvangst

Algemeen

Woensdag heeft Koningin Máxima het fotoboek van het Haags Verhaal ontvangen met 136 groepsfoto’s uit Den Haag én Scheveningen.

Het boek is het resultaat van een omvangrijk fotoproject dat ruim twee jaar in beslag nam en waarvoor ruim 3000 mensen op de foto gingen, ook tijdens corona. De groepen zijn samengebracht door vrijwilligers van het Haags Verhaal. Fotograaf Piet Gispen fietste er 1400 kilometer voor door de stad.

Het Haags Verhaal wil met dit boek laten zien hoeveel trots, veerkracht en veelzijdigheid er ook aanwezig is en hoe belangrijk gemeenschappen voor de stad zijn. Van Sociëteit De Witte tot de biljartvereniging in Duindorp en van sportclub Anti-Stram tot de Vrienden van Muzee; ze staan er allemaal in.

Het boek werd gepresenteerd in het Museum Beeld en Geluid Den Haag waar met vertegenwoordigers van een deel van de 136 groepen een laatste groepsfoto wordt gemaakt. De fototentoonstelling met een selectie van de foto’s is tot en met februari in het Museum voor Beeld en Geluid te zien.