Afbeelding
Foto: Dick Teske

Grote integrale handhavingsactie op Scheveningen

Algemeen

Op vrijdag 29 april vond er een succesvolle integrale handhavingsactie (IHA) plaats op Scheveningen. De actie is onderdeel van het actieplan Scheveningen.

Het was vrijdagavond rustig op Scheveningen, maar toch werden er flink wat overtredingen geconstateerd. Er zijn 5096 geparkeerde voertuigen gescand. Hier werden 129 bekeuringen uitgeschreven en vijf voertuigen geklemd. Verder heeft de Belastingdienst 15.365 euro geïncasseerd en hebben ze twee wielklemmen gezet.

De politie heeft tijdens de verkeerscontrole 76 auto’s gecontroleerd waarvan twaalf auto’s te veel geluid maakten. Verder heeft de Douane twee keer softdrugs gevonden, waar vrijwillig afstand van is gedaan. Daarnaast hebben de politie en de Douane een lachgasfles, illegaal vuurwerk en een groot keukenmes gevonden waar de bestuurders boetes voor hebben gekregen.

In totaal zijn er acht horecazaken gecontroleerd op Scheveningen en moesten twee zaken hun deuren sluiten. Bij één van de zaken werden harddrugs gevonden in de keuken en er werd gerookt in de zaak. Deze is voorlopig twee weken gesloten. Bij de andere horecazaak, die haar deuren moest sluiten, werd er een shisha-voorraad en onveraccijnsde sigaretten in beslag genomen.