Afbeelding
Foto: PR
advertorial

Cardia - Zorg zoals in het verpleeghuis maar dan thuis

Ondernemend

Het zorglandschap verandert. Het aantal Nederlanders boven de 65 jaar stijgt van 3,5 miljoen in 2020 naar 4,8 miljoen in 2040. Het aantal plekken in het verpleeghuis groeit niet mee. Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen is daarom niet alleen een trend, maar een noodzaak. Zorgaanbieder Cardia werkt aan toekomstbestendige en moderne oplossingen waardoor ouderen die zorg van het verpleeghuis nodig hebben, toch zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.  

Het Volledig Pakket Thuis is één van de mogelijkheden van zorgaanbieder Cardia om meer mensen zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Dit pakket is een zorgarrangement dat wordt aangeboden in huurwoningen aan de Seinpoststraat en Neptunusstraat bij woonzorgcentrum De Thuishaven. Met dit zorgarrangement kunnen senioren langer zelfstandig thuis wonen.  

Zorg op maat pakket 

Cardia is één van de zorgaanbieders in Scheveningen. Met het Volledig Pakket Thuis biedt Cardia: Maaltijden (die gekozen kunnen worden uit een keuzemenu), huishoudelijke hulp, en de verzorging van het beddengoed en handdoeken. Indien nodig kan iemand 24 uur per dag een beroep doen op de zorg door middel van de alarmknop. Verder wordt er een maatwerkpakket van verpleging, persoonlijke verzorging en begeleiding (individueel en dagbesteding) aangeboden. Afhankelijk van de zorgindicatie wordt gekeken welke zorg thuis nodig is en welke zorg bij de oudere past.

Zorgindicatie en zorgpakket 

Als iemand zelfstandig wil blijven wonen en een pakket met zorg wil ontvangen, is hiervoor een zorgindicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Een zorgindicatie wordt gegeven door het Centrum Indicatie Zorg (CIZ). In dit zorgprofiel staat welke zorgbehoefte er is. Op basis van dit profiel kan het zorgpakket samengesteld worden. Iemand krijgt zo echt zorg op maat. Als een oudere een zorgindicatie heeft, kan er contact opgenomen worden met de zorgaanbieder. De zorgaanbieder bekijkt vervolgens samen met de oudere welke zorg past binnen deze indicatie. Bij zorgaanbieder Cardia kan iemand terecht met zorgindicatie VV04, VV05 of VV06. Er vindt altijd overleg plaats om te kijken of de zorg die iemand nodig heeft, ook geleverd kan worden. 

Pakket zorg aan huis als oplossing 

Het aantal ouderen gaat stijgen en het aantal verpleeghuisplekken stijgt niet mee. Het is dus noodzaak om de verpleeghuiszorg thuis aan te bieden. Het zorg op maat pakket zorgt ervoor dat ouderen zorg thuis krijgen die bij hen past en voldoet aan hun zorgvraag. Daarnaast is het een fijne oplossing voor echtparen om de ondersteuning te krijgen die nodig is. Als één van de partners zorg nodig heeft, kan het echtpaar toch samen thuis blijven wonen.  

Cardia biedt op dit moment het volledig pakket thuis aan in de vrije sector huurwoningen van Onderwatershof in Rijswijk, het naastgelegen appartementencomplex Beukenheim en in de huurwoningen aan de Seinpoststraat en de Neptunusstraat van De Thuishaven.  

 

Wilt u meer informatie over het Volledig Pakket Thuis? Neem dan contact op met Het Klantenbureau van Cardia via telefoon: 070-8008888.