Afbeelding
Foto: PR

Extra aandacht voor de Hoge Prins Willemstraat

Algemeen

De Hoge Prins Willemstraat heeft recentelijk extra aandacht gekregen van de gemeente, na signalen van bewoners en het Wijkoverleg Scheveningen-Dorp. Deze signalen betroffen voornamelijk zorgen over de (verkeers)veiligheid, toegankelijkheid en overlast, met betrekking tot de herinrichting van de Badhuisstraat. Als reactie hierop heeft de gemeente specifieke maatregelen genomen om deze kwesties aan te pakken.

Verschillende problemen werden aangepakt met een op maat gemaakte benadering. Onderdeel hiervan zijn de inzet van handhavers en verkeersregelaars, die een aantal belangrijke taken op zich nemen. Ze spreken bewoners aan die fietsen verkeerd parkeren, waardoor de doorgang voor mensen in een rolstoel of hulpdiensten wordt belemmerd. Deze gesprekken hebben vaak als uitkomst dat fietsers zich niet bewust waren van de obstructie die ze veroorzaakten. Personen die bij de ingang van parkeergarages slapen, worden aangesproken en indien nodig doorverwezen naar instanties die hen kunnen helpen. Bestuurders die vanuit de Badhuisstraat linksaf de Scheveningseweg op rijden, worden gewaarschuwd of beboet. Mensen die hun hond uitlaten, worden gevraagd om de uitwerpselen van hun hond op te ruimen en te deponeren in de ondergrondse container.

De herinrichting van de Badhuisstraat heeft geleid tot verminderde bereikbaarheid, waardoor fietsers in de beginfase van de werkzaamheden vaak over de stoep reden. Dit vormde een obstakel voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Om deze situatie aan te pakken, is er nu een buurtconciërge actief, die mensen aanspreekt en assisteert waar nodig. De aanwezigheid van de buurtconciërge wordt positief ontvangen. Steeds meer bewoners, ondernemers en bezoekers herkennen zijn rol. Op dagen waarop veel bouwmaterialen worden afgeleverd, zijn er tevens verkeersregelaars aanwezig.

Als bewoner kunt u zelf ook een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Overlast kan 24 uur per dag worden gemeld via ‘Scheveningen Meldt’ of door te bellen naar 14070 en optie 0 te kiezen voor Scheveningen.

}