Afbeelding
Foto: De Scheveninger

Massage & Health Centre ontvangt 500ste klant

Ondernemend

Toen Patricia Entjes in de zomer van 2019 startte met haar Massage & Health Centre aan de Kranenburgweg werkte zij nog alleen. Ondertussen werken er zes masseurs in de praktijk en heeft de 500ste klant vorige week een massage ontvangen.

Massage & Health Centre biedt verschillende massagebehandelingen die je van je probleem afhelpen, of die je klachten verlichten. De zes masseurs bij Massage & Health Centre hebben allemaal hun eigen specialisme. Patricia: “Marloes bijvoorbeeld is gespecialiseerd in voetreflexmassage. Ikzelf doe alle mogelijke behandelingen en Bart heeft Thai-Yoga Massage/Drukpuntmassage als specialiteit. Dat is een eeuwenoude behandeling voor mensen die het moeilijk vinden om te sporten, en die bepaalde bewegingen niet zelf kunnen maken. De behandeling vindt plaats op de mat met kleding aan. Wij maken de yogabewegingen voor de klant, zodat de stijve spieren toch soepel blijven. Patrizia is onze sportmasseuse maar geeft daarnaast ontspanningsmassage en ‘Deep Tissue massage’.”

Daarnaast kunnen klanten terecht voor een lymfedrainage en oor-acupunctuur. “Met zachte bewegingen worden de lymfen, die vlak onder de huid zitten, aangestuurd. Dit is een behandeling voor mensen die vocht vasthouden. Bijvoorbeeld als ze geopereerd worden. Vaak komen ze dan voor en na de operatie. Zo kunnen eventuele ontstekingen en vocht afgevoerd worden. Acupunctuur helpt bij diverse klachten zoals helpen met stoppen met roken, afvallen of burn-out gerelateerde klachten.” 

Andere massagetechnieken die in de salon gebruikt worden zijn onder andere klassieke Zweedse massage, Chinese drukpuntmassage, Hawaiiaanse Lomi-Lomi en zwangerschapsmassage. Je kunt in de praktijk ook terecht voor een duo massage. “Dat wordt regelmatig geboekt door vriendinnen, echtparen of broers. Zelfs mensen uit Rotterdam en Leiden komen er speciaal voor naar ons. Kortom, we zijn een echt Health Centre, waarbij ontelbare klachten verlicht en behandeld kunnen worden, zonder reguliere medicijnen. De nadruk ligt op het aansturen van het zelf genezend vermogen van het lichaam en het versterken van het immuunsysteem.”

Behandelingen bij Massage & Health Centre zijn altijd op maat. “Wij vragen altijd bij binnenkomst waarom ze een bepaalde behandeling geboekt hebben. Soms komen cliënten binnen voor een sportmassage, maar gaan ze de deur uit na een Deep Tissue massage. Omdat blijkt dat dat beter past bij het probleem waarvoor ze komen.” De behandelkamers zijn ruim, goed geventileerd en ze worden goed schoongemaakt. “Ook in de duo behandelkamer is genoeg ruimte om afstand te kunnen houden. Indien gewenst werken we met mondkapjes.” Deze week is de 500e individuele klant behandeld. “Dat is een mooi resultaat, zeker als je bedenkt dat we tijdens de eerste coronagolf een tijd dicht zijn geweest. Mensen komen ook terug bij ons en laten mooie reviews achter op de site. Het is mooi om te lezen hoe ze het beleefd hebben. En zo krijgen nieuwe klanten een idee van de sfeer, en wat ze kunnen verwachten.” 

Masseurs die als zzp’er in het Massage & Health Centre willen werken, zijn welkom. “Zeker nu er iemand met zwangerschapsverlof gaat. Maar gezien de groei ben ik altijd op zoek naar goede Massage- therapeuten.” Kijk voor meer informatie op de website www.mhc-scheveningen.nl