Afbeelding
Foto: PR

Scheveningse ondernemers: “Laat je niet bang maken, kom naar Scheveningen!”

Algemeen

Scheveningse ondernemers maken zich op voor een bruisende zomer en benadrukken nog eens extra dat Scheveningen een gastvrije badplaats is voor iedereen.

“De afgelopen periode hebben we gemerkt dat er veel verwarring is ontstaan over het parkeerbeleid en de bereikbaarheid van Scheveningen. Hopelijk kunnen we met deze gezamenlijke oproep en begeleidende boodschap vanuit de ondernemers meer duidelijkheid scheppen dat afreizen naar Scheveningen tal van mogelijkheden biedt, ook voor de auto!”, aldus Serge Soyer, voorzitter Stichting Buitengewoon Scheveningen.

Om Scheveningen gastvrij, leefbaar en veilig te houden voor bewoners en bezoekers zijn er diverse alternatieven om naar de kust te komen. Deze waaier van mogelijkheden zijn door Stichting Buitengewoon Scheveningen in een illustratie samengevat.

De gemeente ontmoedigt parkeren in de woonwijken door de tarieven in de woonstraten en de strandwegen flink te verhogen. Ook wordt er een proef uitgevoerd van één jaar in vijf (kleine) straten waar de bezoeker een vast tarief moet betalen van 50 euro zodat de toegang voor de bewoners gewaarborgd kan worden. Gelukkig heeft Scheveningen Bad alleen al meer dan 4000 plekken in de diverse parkeergarages. “De parkeergarages zijn echt een prettig alternatief en bovendien goed bereikbaar. Is de prijs voor jou belangrijk dan is Parking Strand met een tarief vanaf 3,50 euro per uur en maximaal 25 euro per dag een aanrader. Direct aan de Zwolsestraat en slechts twee à drie minuten lopen van het strand en de boulevard”, aldus Carlo Barten, directeur van APCOA Parking.

Met alle mooie evenementen in het verschiet zoals de Ocean Race, Festival Classique en Horizon (voorheen het Vuurwerkfestival), elf kilometer kust of een heerlijke avond uit heeft Scheveningen alles te bieden voor een fantastische zomer. “De ondernemers zijn er klaar voor om de gast een geweldige tijd te bieden. Scheveningen kijkt naar je uit”, aldus de voorzitters van Stichting Buitengewoon Scheveningen, de Vereniging Boulevard Scheveningen en de Vereniging van Strandexploitanten.

Afbeelding