Afbeelding
Foto: Dick Teske

Vlaggetjesdag viert 75-jarig jubileum

Algemeen

Het is alweer drie jaar geleden dat er een traditionele Vlaggetjesdag gevierd kon worden op Scheveningen. Maar nu alles weer kan én mag gooit Scheveningen alle trossen los en koersen we voortvarend af op Vlaggetjesdag 2022. Maar voor het zover is aanstaande zaterdag, heeft het haring-minnend publiek nog een drukke week voor de boeg!

Vanaf woensdag 15 juni wordt het dringen geblazen bij de verkooppunten van het zilver uit de Noordzee, want dan mag de Hollandse Nieuwe officieel verkocht worden. Zoals eerder al bekend werd, is het vetpercentage dit jaar uitzonderlijk hoog en zal de haring extra romig smaken.

Hoogstwaarschijnlijk zal die vette haring in de winkel ook ietsje duurder zijn dan voorgaande jaren, want ook de visindustrie heeft te maken met stijgende prijzen. Het transport is duurder, de personeelskosten zijn hoger en ook de verpakkingskosten zijn gestegen. De vraag is hoeveel uiteindelijk wordt doorberekend naar de klanten.


Vrijdag

Op vrijdag wordt het Vlaggetjesdagweekend traditioneel ingeluid met de vaartocht voor Scheveningse oud-vissers en oud-medewerkers uit de visverwerkende industrie, en het gelijktijdige walprogramma voor de (oud-vissers)vrouwen.De Stichting Scheveningse Oud-Vissers & Visserij (SOVV) heeft wederom voor een prachtig programma gezorgd. Er wordt om 13.00 uur uitgevaren met de schepen Fortuna van Rederij Groen en met de Trip Junior van Rederij Trip. De schepen zullen rond 15.30 uur weer verwelkomd worden in de haven, waarbij de middag tot 17.00 uur kan worden voortgezet in restaurant Het Gouden Kalf.

De feestelijkheden worden op vrijdagavond doorgezet aan de Tweede Haven met de Grootste Haringparty. Tijdens de haringparty zal ook het vaatje burgemeestersharing officieel worden overhandigd aan burgemeester Jan van Zanen.

Rond 19.30 uur start op het hoofdpodium aan de Tweede Haven de Vlaggetjesdag Sing-A-Long. De kade van de Scheveningse haven verandert die avond in één groot meezingfestijn, onder muzikale begeleiding van de Sing-A-Long Allstars. Sing-A-Long master Gregor Bak leidt alles in goede banen. De Sing-A-Long kan dit jaar rekenen op een hele speciale special guest, niemand minder dan Rob Bolland komt drie wereldhits vertolken, die hij zelf schreef. Smeer de kelen, trek je dansschoenen aan en kom vrijdag lekker meezingen en swingen met vele bekende hits!

Vlaggetjesdag

Op zaterdag 18 juni is het dan zover: Vlaggetjesdag! Het belooft een uiterst speciale dag te worden met een prachtig programma. Zelfs het weer lijkt uit te pakken met tropische temperaturen. In de Vlaggetjesdagkrant, die deze week in De Scheveninger zit, leest u alles rondom deze Scheveningse feestdag. Uiteraard is alles ook na te lezen op www.vlaggetjesdag.com.

Afbeelding