Afbeelding
Foto: Dick Teske

Nieuw bestuur voor tennisclub De Metselaars

Sport

Tijdens de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering van Haagse Lawn Tennis Club De Metselaars is een nieuw bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur bestaat uit zeven leden en daarvan is Cock Jol de nieuwe voorzitter.

Een aantal maanden geleden benaderden enkele leden Cock of hij interesse had om voorzitter van de historierijke club te worden. Er moest een nieuw bestuur komen en zij zagen in hem de ideale voorzitter. Cock wilde deze uitdaging wel aangaan en heeft samen met een ander lid, Bernd Komp, een inventarisatie gemaakt van wat er allemaal moest gebeuren. “We zijn eerst op zoek gegaan naar mensen die in het bestuur wilden plaatsnemen. In korte tijd hebben wij een groep van mensen samengesteld, die hoog gekwalificeerd zijn, een grote bestuurlijke ervaring hebben en al jarenlang lid zijn van de club.”

Eén van de speerpunten voor het nieuwe bestuur is de betrokkenheid van de leden weer te vergroten. Dit willen zij doen door naast het tennissen ook diverse muzikale en culturele festiviteiten te organiseren. “In juli organiseren wij bijvoorbeeld het grootste toernooi uit de regio, de Briedé Open Mets, met honderden deelnemers in allerlei klassen. In de avond is er aansluitend livemuziek en veel gezelligheid. Daarnaast wordt de horeca anders ingericht, waarbij de vrijwilligers een belangrijke rol moeten gaan spelen. De horeca is de kern van het verenigingsleven”, aldus de enthousiaste nieuwbakken voorzitter.

“Ook de kwaliteit van onze hoogste teams willen wij verhogen. Vanaf 1 april hebben wij de Mets-tennisschool, onder leiding van onze toptennisleraar Jos Koemans met aan zijn zijde Kim Rus. Zij hebben al vele talenten naar de top gebracht. Daarnaast zijn er nog vier uitstekende tennisleraren bij betrokken”, vertelt Cock. “We hebben ook een geweldige sponsorcommissie met Huub van Boeckel, Marcella Mesker en Martin Kalkhoven. Het eerste grote succes is, dat wij voor de komende jaren het grote tennismerk Dunlop aan ons hebben weten te binden. Er staat ons nog erg veel werk en inspanning te wachten. Ik weet dat niet alles tegelijk kan, maar ik kijk met vertrouwen naar de toekomst, want deze historierijke club met de mooiste gravelbanen van Nederland, verdient een mooie toekomst”, besluit de nieuwe voorzitter.

}