Afbeelding
Foto: Dick Teske

Brandweerman Johan Taal met pensioen

Algemeen

Na ruim 38 jaar uitrukdienst gaat de Scheveningse brandweerman Johan Taal van zijn pensioen genieten. Afgelopen zaterdag was zijn laatste dienst en dat lieten zijn collega’s niet stilletjes voorbijgaan.

In alle vroegte toog de A-ploeg van kazerne Leidschendam-Voorburg met meerdere voertuigen richting de Bruinbankstraat in Duindorp om Johan op te halen. Na een prachtig reveille op de trompet door één van de brandweercollega’s, kwam de stoet brandweerwagens met zwaailampen en sirenes de straat in rijden. De halve straat was in één klap wakker, maar toen men hoorde dat er geen brand was, haalde iedereen opgelucht adem en konden ze de ludieke actie wel waarderen.

Johan heeft in de afgelopen jaren op verschillende brandweerkazernes gewerkt en was jaren actief als duiker en duikleider. Ook is hij betrokken geweest bij vele branden en hulpverleningen. Hij sloot zijn carrière af als ploegchef op kazerne Leidschendam-Voorburg. Een brok brandweerkennis gaat met een welverdiend pensioen, maar heeft nu tijd om samen met zijn Wilma leuke dingen te gaan doen.

}