Afbeelding
Foto: SvT

Historische haven schittert op muur Zalmstraat

Algemeen

Sinds afgelopen week is er op het pand, op de hoek van de Zalmstraat met de Westduinweg, een historische muurfoto te bewonderen. Op de foto is een typisch Schevenings tafereel afgebeeld, zoals dat vroeger gemeengoed was op de kades van de nabij gelegen haven.

Op de voorgrond, onderaan de foto, zijn twee dames in dracht te zien, die de visnetten boeten die in lange stroken over de kade liggen uitgespreid. Iets daarachter staat een grote hoeveelheid vistonnen over de hele breedte van de foto. Daar weer achter liggen de vissersschepen in de haven en wordt er hard gewerkt door verschillende zeelui. Een beeld dat verschillende Scheveningers nog goed voor ogen hebben staan.

Het Scheveningse bedrijf SignPlantation zorgde voor een mooie verwerking en plaatsing van de foto, die de gehele zijkant van het hoekhuis in beslag neemt. De afbeelding is op speciale muurfolie aangebracht.

Er is nog geen officiële onthulling geweest van het kunstwerk, maar de foto is natuurlijk stiekem alvast te bewonderen door nieuwsgierige voorbijgangers.