Afbeelding
Foto: PR

Werkzaamheden op het Scheveningse strand

Algemeen

Van september tot eind 2023 werkt Rijkswaterstaat aan het onderhoud van het Scheveningse strand, tussen het Zwarte Pad en het havenhoofd. Baggerschepen spuiten in totaal 700.000 kubieke meter zand op het strand.

Wind, golven en stroming nemen zand mee van de kust. Door de kust weer aan te vullen met zand uit de Noordzee, houden we de kustlijn op zijn plaats. Zo blijven Scheveningen en het achterland beschermd tegen een overstroming.

Tijdens de werkzaamheden zijn de werkgebieden, van ca. 150-200 meter, afgesloten voor strandbezoekers. Het gebied is dan niet veilig vanwege grote machines en kans op drijfzand. Om deze reden moeten honden, vanaf 1 oktober als zij weer op het strand mogen, worden aangelijnd en is het verboden te zwemmen bij het werkgebied. De rest van het strand is wel goed bereikbaar voor strandbezoekers. Watersporters moeten op afstand blijven van het baggerschip en het werkterrein op het strand. Het werkterrein is te passeren langs de kant van de boulevard en niet via de waterlijn.

Rijkswaterstaat en de aannemer zijn in gesprek met verschillende gebruikers van het strand over de specifieke gevolgen van het werk.

Op dinsdag 22 augustus is om 17.30 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers bij De Pier. Rijkswaterstaat geeft dan uitleg over de werkzaamheden en de twee fases waaruit deze bestaan. Ook kunnen aanwezigen vragen stellen aan Rijkswaterstaat. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is niet nodig.

}