Afbeelding
Foto: Jurriaan Brobbel

Zwolsestraat vanaf woensdag weer open

Algemeen

Het grootste gedeelte van de herinrichting van de Zwolsestraat is deze week, precies volgens planning gereed. De gemeente was hier maandenlang aan het werk om een nieuw riool aan te leggen.

Het werk aan het riool startte in november jongstleden. Ondertussen heeft de aannemer de betontegels in de stoepen, de klinkers in de parkeervakken, het rode asfalt op de fietspaden en het asfalt van de rijbanen vernieuwd. Om de veiligheid voor voetgangers en fietsers te verhogen, zijn bij het kruispunt in de Zwolsestraat met de Harstenhoekweg de fietsoversteekplekken verbreed. Nog niet alle werkzaamheden zijn afgerond, maar vanaf 1 maart kunt u weer door de straat wandelen, fietsen of rijden.

Rondom het kruispunt bij de Harstenhoekweg brengt de gemeente ook nieuwe beplanting aan. In oktober 2022 vroeg de gemeente aan bewoners in de directie omgeving van de Zwolsestraat welke wens zij hebben om meer groen in de straat aan te brengen. Veel bewoners gaven hun voorkeur. De gemeenteraad heeft begin 2023 het voorstel om de helft van de parkeerplaatsen tussen de Alkmaarsestraat en de ingang van Skotel om te zetten in groen goedgekeurd.