Afbeelding
Foto: Dick Teske

Wie helpt er mee aan het tweede verzamelalbum?

Algemeen

Weet u het nog? In het voorjaar van 2021 voerde Jumbo Scheveningen een promotie waarbij een serie plaatjes over de historie van Scheveningen te sparen was in een fraai uitgevoerd verzamelalbum.

Daar was zoveel enthousiasme over, dat aan Vereniging Vrienden Muzee Scheveningen (VVMS) en Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen (HGVS) gevraagd is om de mogelijkheden voor een tweede deel te onderzoeken. “In dit tweede deel willen wij de geschiedenis van Scheveningen na 1950 behandelen, de jongere historie zeg maar. En het lijkt ons heel leuk om Scheveningers te vragen om mee te helpen”, vertelt Piet Taal namens de VVMS.

De makers van het tweede verzamelalbum zijn op zoek naar foto’s die gaan over de volgende thema’s: Wonen, Middenstand, Norfolk(terrein), Haven, Kerken, Klederdracht, Verkeer, Cultuur, Sport, Evenementen en Economie.

Als u zulke foto’s in uw bezit heeft, en u vindt het leuk als ze onderdeel uit gaan maken van een nieuwe plaatjesactie, lever ze dan per e-mail als een digitaal bestand aan via: voorzitter@hgvs.net. Piet: “We zullen ze dan bekijken en de meest geschikte foto’s opnemen in de nieuwe serie.”

Geef bij de foto’s aan wie volgens u de foto gemaakt heeft en wat er op welke locatie te zien is. En voor overleg is het handig als u ook uw contactgegevens (naam en telefoonnummer) even vermeldt. Als uw foto opgenomen wordt in de nieuwe plaatjesserie, zal uw naam uiteraard vermeld worden achterin het verzamelalbum.

U kunt uw foto’s insturen tot en met 15 december aanstaande. Jumbo Koornneef aan de Haven beloont de inzenders van de drie meest bijzondere foto’s met een fraai boodschappenpakket.

}