Afbeelding
Foto: Dick Teske

Scheveningers vastgelegd als gevelkunst

Algemeen

Het was vrijdagmiddag een gezellig feestje in Duindorp. Op de hoek van de Zeezwaluwstraat werd het gevelproject met foto’s gemaakt door kinderen officieel geopend. Onder toeziend oog van Gerard Breugom, die zowel in fotovorm als in levende lijve aanwezig was, gaf wethouder Anne Mulder het startschot van de bijbehorende wandelroute langs de zes kopgevels in Duindorp.

Vorig jaar zijn 21 kinderen uit Duindorp op pad gegaan met een fotograaf, professionele camera en de opdracht ‘fotografeer jouw eigen wijk’. Uit de foto’s die de kinderen toen maakten zijn een kaartenserie en een eigen fototentoonstelling in Muzee Scheveningen voortgekomen. Nu zijn er ook zes kopgevels in Duindorp versierd met de foto’s. De afbeeldingen zijn als ware muurkunst huizenhoog aangebracht door SignPlantation.

Vrijdagmiddag waren zowel de deelnemende kinderen, als de geportretteerden en diverse vertegenwoordigers van de samenwerkende instanties die het project mogelijk gemaakt hebben, allemaal samengekomen.
Wethouder Anne Mulder complimenteerde de jonge fotografen met hun prachtige foto’s en bedankte initiatiefneemster Ineke Veldhuijzen voor het project. “Het resultaat is echt fantastisch geworden en krijgt zelfs landelijke bekendheid”, merkte Mulder op.

Na de lovende woorden van de wethouder was het tijd voor de officiële openingshandeling. Hiervoor hadden alle kinderen een busje met bellenblaas gekregen. Op het moment suprême bliezen alle aanwezige kinderen prachtige bellen en met deze bubbels was de gevelkunst in Duindorp officieel geopend.