Afbeelding
Beeld: Dick Teske

Werkzaamheden voor nieuwe slagbomen Strandweg begonnen

Algemeen Actieplan Scheveningen

Deze week zijn de werkzaamheden voor de aanleg van dubbele slagbomen aan de Scheveningseslag en de Vissershavenweg gestart.

Sinds begin juni wordt de Strandweg in de avonduren afgesloten om overlast van flanerend autoverkeer tegen te gaan. Op dit moment zijn het verkeersregelaars en hekken die het autoverkeer tegenhouden. Vanaf eind augustus tot en met medio oktober zal de Strandweg worden afgesloten met de nieuwe slagbomen.

Naast de slagbomen wordt een systeem voor capaciteitsbeheer geplaatst. Dit laat via digitale borden zien hoeveel parkeerplaatsen er nog zijn, zowel in de parkeerhavens van de Strandweg als op het parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd. In totaal gaat het om ongeveer 550 parkeerplaatsen.

De verwachting is dat het systeem uiterlijk op vrijdag 27 augustus in gebruik genomen kan worden. Vanaf dan is inrijden van de Strandweg mogelijk zolang er parkeercapaciteit beschikbaar is. Tussen 22.00 en 06.00 uur is het helemaal niet mogelijk de Strandweg op te rijden. Uitrijden kan dan nog wel.        

}