Afbeelding
Foto: De Scheveninger

Het Havenpaleis bestaat 10 jaar!

Ondernemend

Het Havenpaleis aan de Scheveningse Haven bestaat al weer 10 jaar. Wat ooit begon met een haringkar in de haven groeide uit tot het populaire Vispaleis en het bij klanten geliefde Havenpaleis. Het is het restaurant van de familie Damen waar vers en goed eten en een aangename sfeer op nummer één staan.

Op dit moment werken drie generaties van de familie Damen in het restaurant. Marijke Damen en haar inmiddels overleden man Hans startten destijds met een haringkar en openden later het Vispaleis aan de haven. Toen de grond in de haven vrijkwam, aarzelde Marijke geen moment. “Ik wilde het voor mijn kinderen en kleinkinderen hebben. Het was een kans, dus we gingen het avontuur aan.” Op dit moment werken haar kinderen Denise, Nathalie en Tim en kleinkinderen Romy en Jeremy in het restaurant. Maar ook Marijke zelf werkt nog steeds mee. “Ik moet er niet aan denken om niets te doen.”

De bouw van het restaurant ging niet zonder slag of stoot. Tim: “De projectontwikkelaar stapte uit het project en de aannemer ging failliet. Toen moesten we zelf mensen zoeken om het af te maken. We zijn heel erg geholpen door Remmerswaal Retail en Design voor het interieur. Maar ook door onze eigen loodgieter Arie Knoester, door de architect van Archipel Ontwerpers. Ron van de Berg heeft de elektra aangelegd en Valerio Lobbia heeft voor de koeltechniek gezorgd. Dat was voor hen niet makkelijk, want ze moesten instappen in een project dat half af was.”

In die tien jaar is het restaurant uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde plek om te eten, om feesten te vieren of catering te laten verzorgen. Het ruim opgezette restaurant heeft twee etages met uitzicht op de haven. De bovenetage is ook zeer geschikt voor bijeenkomsten zoals een vergadering of een feest. Ook eten laten bezorgen is mogelijk.

Door de verse vis, de constante kwaliteit van het eten voor een redelijke prijs en de relaxte sfeer weten veel mensen het restaurant te vinden. En ze komen ook graag terug. Nathalie: “We zijn een echt familiebedrijf en we werken heel fijn samen. Ik denk dat de klanten dat merken en waarderen.” Denise: “We hebben in die tien jaar iets moois opgebouwd. We hebben veel vaste klanten, waarvan een deel van buiten de stad of uit het buitenland komt. We vinden het belangrijk dat onze gasten zich meteen welkom voelen.”

Havenpaleis is gevestigd aan de Dr. Lelykade 1C.