Afbeelding
Foto: Dick Teske

Steunactie opgezet voor door brand verwoeste toko

Algemeen

Op woensdag 5 april brak er ‘s avonds brand uit in Toko Dian aan de Renbaanstraat. De toko werd door de brand volledig verwoest en laat de eigenaren op leeftijd achter met een hoop narigheid. Buurtbewoonster en trouwe klant, Ellen Ubbink, kon het leed niet aanzien en is een steunactie gestart voor de eigenaren.

Ellen kwam tot de actie toen ze het Indonesische echtpaar in de toko zag puinruimen. “Zo triest om te zien. Op 5 mei zou de toko 8 jaar hebben bestaan. Het openingsfoldertje werd gevonden door de eigenaar in het roet en de tranen liepen over de wangen. Hij is bijna 85 jaar en ze zullen niet meer terugkomen met de toko.”

Ellen kwam er tijdens haar bezoek achter dat de eigenaren geen inboedelverzekering hebben, waardoor ze zelf voor alle kosten opdraaien. Dit zonder een inkomen. Dit ging haar zo aan het hart dat ze besloot een inzamelingsactie op te zetten. Het doel is om 5000 euro op te halen. Op dit moment is er al 3750 euro opgehaald. “Wie helpt mee met een bijdrage? Alle beetjes helpen voor ze. Doneer nog een keer een denkbeeldige maaltijd via deze steunactie voor ze”, aldus Ellen. Zij zal zorgen dat alle donaties bij het echtpaar terecht komen.

Klik hier om te doneren.

}