Afbeelding
Foto: JvC

Streefbedrag voor de ‘Fietsende Surfer’ behaald

Algemeen

Het was de laatste week nog even spannend voor kunstenares Kiek Bangert, maar een paar dagen voor de deadline heeft zij het streefbedrag van de crowdfundingsactie voor de ‘Fietsende Surfer’ behaald.

Er is iets meer dan 15.000 euro opgehaald tijdens de actieperiode. Met het geld hoopt Kiek een bronzen beeld van een fietsende surfer te realiseren aan de kop van de Keizerstraat.

Vol enthousiasme is Kiek al begonnen aan het beeld van de fietsende surfer in haar galerie aan de Keizerstraat 26. Met was wordt er vorm gegeven aan het levensgrote beeld. De voortgang is dagelijks te volgen in de etalage van haar galerie. “Ik heb al veel positieve reacties ontvangen en mensen denken ook volop mee”, vertelt Kiek.

Het beeld moet straks op het heringerichte gedeelte tussen de Keizerstraat en de boulevard komen te staan. “Het wordt een interactief beeld. Mensen mogen dus gewoon op het bagagerek klimmen om een selfie te maken met het beeld. Daarvoor moet het beeld wel stevig worden, brons is sowieso wat zwakker dan bijvoorbeeld staal”, legt Kiek uit. Om die stevigheid te garanderen, maakt Kiek tussen de spaken van de wielen golven en visjes. “Alleen de dunne spaken in brons zou niet goed gaan.”